Malta | Marsaxlokk en St. Peter’s Pool

Zondag, 2 januari 2020 | Vandaag bezoeken we Marsaxlokk, een van de meest authentieke vissersdorpjes van Malta. De haven van Marsaxlokk staat dan ook bekend voor het grote aantal authentieke vissersbootje – Luzzu – die in felle kleuren geschilderd zijn. We gaan vroeg op pad want de reis naar Marsaxlokk gaat per bus van Sliema naar Valletta. Op het centrale busstation van Valletta aangekomen blijkt de bus naar Marsaxlokk stampvol te zitten…eigenlijk meer te staan.

Valletta | Drukte bij de bus naar Marsaxlokk

Valletta | Drukte bij de bus naar Marsaxlokk

Waar wij nl. geen rekening mee gehouden hebben is het feit dat vandaag de zondagsmarkt plaats vindt rondom het haven gebied. De reis van Valletta naar Marsaxlokk bedraagt zo’n 45 minuten. Het wemelt zoals te verwachten was van toeristen. De markt is er een waar je echt van alles kunt krijgen. Leuk om over heen te lopen en je te verwonderen. Tussen al deze bedrijvigheid door gaat het gewone leven van de bewoners door zoals je kunt zien aan de foto’s van de visser die zijn netten zit te boeten.

Marsaxlokk | Netten boetende visser

Marsaxlokk | Netten boetende visser

Naast ons bezoek aan Marsaxlokk brengen wij een bezoek aan de St. Peter’s Pool. Vanuit het centrum van Marsaxlokk is het een wandeling van ca. 2,5 km. De helft van deze wandeling gaat heuvel op over een onverhard pad. Eenmaal bij de St. Peter’s Pool aangekomen valt de mond open van verbazing. Omdat de St. Peter’s Pool zo mooi en indrukwekkend is heb ik hier een separate publicatie aan gewijd.

Marsaxlokk | St. Peter's Pool

Marsaxlokk | St. Peter’s Pool

Vanuit de St. Peter’s Pool lopen we weer terug naar Marsaxlokk waar de markt inmiddels op zijn eind loopt en het een stuk minder druk is. Vervolgens gaat het weer met de bus terug naar Valletta en vervolgens naar Sliema. Het is inmiddels donker als we in Sliema arriveren.  

Sliema | De Marsamxetthaven

Sliema | De Marsamxett haven

Klik hier voor een impressie, hier voor de foto’s en hier voor de route informatie van ons bezoek aan Sliema. Klik hier voor de publicatie over ons bezoek aan de St. Peter’s Pool

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie