Malta | Marsamxett haven en centrum Valletta

Zaterdag, 1 januari 2020 | Vanmiddag bezoeken we wederom Valletta. Normaal gaan we met de veerboot over van Sliema naar Valletta. Vandaag kiezen we een veel langere route, we gaan wandelen en volgen de loop van Marsamxett haven naar het oude centrum van Valletta. We lopen langs tal van jachthavens, statige (ambassade) panden, volkswijken, panden met meer dan achterstallig onderhoud, een botanische tuin om tot slot uit te komen op de Kerstmarkt op het plein met de Triton Fontein voor de City Gate.

Valletta | Ambassadewijk

Valletta | Ambassadewijk

Na het passeren van de City Gate en het nieuwe Parlementsgebouw is het tijd voor een versnapering bij Cafe Teatro. Dit Cafe Teatro heeft wel een heel bijzonder toilet.  Het toilet ligt nl. binnen de resten/kelders van een voormalig Romeins bouwwerk. Hoe fraai het ook is, als je hoge nood hebt dan heb je hier werkelijk een uitdaging.

Valletta | Toiletten Cafe Teatro

Valletta | Toiletten Cafe Teatro

Vervolgens lopen we verder door de oude binnenstad waar je kunt zien dat het centrum van Vallette boven op een heuveltop gebouwd is. De wandeling eindigt bij de aanlegplaats voor de veerboot die ons overzet naar Sliema. Helaas komt de veerboot niet opdagen en na bijna een uur wachten – het inmiddels een frisser geworden omdat de zon ondergaat – besluiten we om een eCabs op te roepen en 5 minuten later zitten we in de taxi onderweg naar ons verblijf. 

Valletta | Zicht op Sliema

Valletta | Zicht op Sliema

Klik hier voor een impressie, hier voor de foto’s en hier voor de route informatie van deze wandeling langs de Marsamxett haven en door het centrum van Valletta.

Impressie

Foto’s

Route informatie

                                                                                                Top

Geef een reactie