Malta | Wandeling naar Fort Tigné

Zaterdag, 1 januari 2022 | Nieuwjaarsdag. Vroeg uit de veren om eerst foto’s van de zonsopkomst te maken en om daarna in de vroege ochtend een wandeling te maken naar Fort Tigné. De wandeling naar de kop van Sliema loopt langs de Marsamxett haven. De zon schijnt inmiddels volop, het beloofd een prachtige dag te worden.

Sliema | Zonsopgang boven Valletta

Sliema | Zonsopgang boven Valletta

Fort Tigné (Maltees: Il-Forti Tigné – Il-Fortizza ta’ Tigné) is een veelhoekig fort in Tigné Point, Sliema, Malta. Het werd gebouwd door de Orde van Sint Jan tussen 1793 en 1795 om de ingang van de haven van Marsamxett te beschermen, en het is een van de oudste veelhoekige forten in de wereld. Het fort werd door de Britten in de 19e eeuw ingrijpend verbouwd en bleef tot 1979 in gebruik door het leger.

Sliema | Fort Tigné

Sliema | Fort Tigné

Na wat geklauter over de rotsen kom ik aan bij de Middellandse zee en geniet van het schouwspel van golven die hier met volle kracht op de kust beuken. 

Sliema | Middellandse Zee

Sliema | Middellandse Zee

Op de terugweg ga ik de Jesus van Nazarethkerk binnen net voordat de kerkdienst van start gaat en neem de tijd om de kerk te fotograferen waarbij de kosteres mij geen strobreed in de weg legt. Daarna op naar het ontbijt. 

Sliema | Jesus van Nazarethkerk

Sliema | Jesus van Nazarethkerk

Klik hier voor een impressie, hier voor de foto’s en hier voor de route informatie van mijn wandeling naar Fort Tigné.

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie