Malta | Stadswandeling Valletta

Donderdag, 30 december 2021 | De tweede dag van onze vakantie op Malta. Goed geslapen echter wel vroeg wakker. De eerste foto van vandaag maak ik rond 05:00 uur in de ochtend. Het licht en de verlichting is prachtig.

Sliema | 's Nachts

Sliema | ‘s Nachts

Het beloofd een mooie dag te worden voor een wandeling door Valletta. Na het ontbijt nemen we de veerboot die ons overzet van Sliema naar Valletta. De vorige vakantie hebben wij iedere keer losse tickets gekocht, deze keer kopen we een weekticket à € 10,00 p.p. waarmee je een onbeperkt aantal overvaarten hebt. Gedurende deze week komen we erachter dat je dit weekticket ook nog voor andere zaken kunt gebruiken, daarover later deze week meer.

Sliema | Veerpont

Sliema | Veerpont

Eenmaal aangekomen in Valletta beklimmen we de heuvel die ons naar de Hastings Gardens brengt. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Kerstmarkt met al zijn attracties. Van hieruit is het meer een klein stukje lopen naar de City Gate en het nieuwe Parlementsgebouw. Tijd voor koffie. Ik loop rond het Parlementsgebouw en het theater dat gehuisvest is in een oude Romeinse tempel. Vervolgens lopen over de grootste winkelstraat van Malta naar Fort Sint Elmo. Onderweg nemen we een kijkje in een Sociëteit en bezoeken het Casa Rocca Piccola (klik hier voor de publicatie over ons bezoek aan Casa Rocca Piccola). Bij Fort Sint Elmo slaan we rechtsaf en brengen een bezoek aan de Siege Bell War Memorial. Inmiddels is het tijd voor de lunch.

Valletta | Siege Bell War Memorial

Valletta | Siege Bell War Memorial

Na de lunch lopen we langs de haven naar de Victoria Gate en de Upper Barrakka Gardens. Van hieruit gaat het weer richting veerboot en die ons naar Sliema terugbrengt. De zon is inmiddels aan het ondergaan en dit levert prachtige foto’s op. Bij de opstapplaats van de veerboot in Valletta naar Sliema ligt een piepklein werfje waar de typisch Maltese bootjes – Luzzu – worden onderhouden. De oplettende kijker zal zien dat ik de verrichting van de opknapwerkzaamheden van een Luzze volg/fotografeer.

Valletta | Luzzu

Valletta | Luzzu

De hele route van deze wandeling is gedocumenteerd via een Apps die ik actief heb tijdens onze wandeling. De informatie van de wandeling in combinatie met foto’s geven een goed beeld waar de foto’s ongeveer genomen zijn. Deze informatie vind je iedere keer onder de link Route informatie.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van de zonsopgang, onze wandeling door Valletta en tot slot de zonsondergang. Klik hier voor de Route informatie van onze tocht/wandeling van vandaag.

Impressie

Sliema | 's Nachts
Sliema | 's Nachts

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie