Malta | The Three Cities (Kalkara, Birgu, Senglea)

Maandag, 3 januari 2021 | Vandaag bezoeken we 3 schiereilanden/plaatsen aan de overkant van de Great Harbor van Valletta. Deze schiereilanden/plaatsen Kalkara, Birgu en Senglea zijn verenigd onder de naam “The Three Cities“. Was het de de afgelopen dag stralend weer, vandaag is de hemel bewolkt wat op zichzelf ook weer prachtige foto’s van de zonsopkomst en zonsondergang oplevert.

Sliema | Zonsopgang boven Valletta

Sliema | Zonsopgang boven Valletta

Om bij “The Three Cities” te komen stappen we eerst op de veerboot die ons van Sliema naar Valletta brengt. Vandaar uit lopen we dwars door de stad waar we nog een prachtige kerk – Hobz Ta S. Antnin – binnengaan om via de City Gate en de Triton Fontein naar de centrale busterminal te lopen.

Valletta | plafond detail Hobz Ta S. Antnin kerk

Valletta | plafond detail Hobz Ta S. Antnin kerk

Bij de busterminal stappen we op de bus naar Kalkara waar we uitstappen ter hoogte van Smart City. Voor ons ligt de uitgestrekte Middellandse Zee. Helaas is er naast de zee niet zoveel te zien omdat het uitzicht door een kilometers lange schutting – t.b.v. diverse nieuwbouw projecten – ontnomen wordt. We stappen na een 1/2 uurtje weer op de bus naar Birgu.

Kalkara | De zee bij Smart City

Kalkara | De zee bij Smart City

We stappen aan de rand van Birgu uit en lopen naar een van de stadspoorten die ons toegang geeft tot de oude stad binnen de stadsomwalling. We lopen over de omwalling totdat we niet meer verder kunnen. Via nauwe steegjes nog nauwere trappen daal je af en komen we uit bij de jachthaven van Birgu waar je je kunt vergapen aan de boten van de Happy Few. In Birgu bezoek we de “Knisja ta’ San Lawrenz” kerk. Zelden hebben we zo’n enthousiaste suppoost meegemaakt als in deze kerk. Hij heeft ons werkelijk alle hoeken van de kerk laten zien. 

Birgu | Knisja ta' San Lawrenz kerk

Birgu | Knisja ta’ San Lawrenz kerk

Birgu gaat ongemerkt over in Senglea. Via de jachthaven lopen we langs oude pakhuizen en stappen hier over de veerboot die ons naar Valletta overzet. We komen uit bij de Barrakka lift die ons naar de Upper Barrakka Gardens en de Saluting Battery brengt.

Valletta | Saluting Battery

Valletta | Saluting Battery

We vallen met de neus in de boter omdat met net begonnen is met de voorbereiding van het afvuren van het Saluutschot dat ook snel klinkt. Vervolgens lopen we weer door de oude binnenstad van Valletta terug naar de opstapplaats van de veerboot die ons naar Sliema overzet. De zon gaat inmiddels onder, met een prachtig visueel lichtspektakel. 

Sliema | Zonsondergang

Sliema | Zonsondergang

Klik hier voor een impressie, hier voor de foto’s en hier voor de Route Informatie van ons bezoek aan “The Three Cities”.

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie