Malta | Casa Rocca Piccola in Valletta

Donderdag, 30 december 2021 | Tijdens onze stadswandeling door Valletta bezoeken we Casa Rocca Piccola, Casa Rocca Piccola is een 16e-eeuws paleis op Malta en de thuisbasis van de adellijke Maltese familie de Piro. Het Casa Rocca Piccola geeft een beeld hoe de Maltese adel leefde.

Valletta | Casa Rocca Piccola

Valletta | Casa Rocca Piccola

In schril contrast met de uitbundige inrichting van de Casa zijn de schuilkelders in de tuin waarin de burgers van Valletta tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten schuilen voor de aanvallen van de As-mogendheden. In het Casa zijn dagelijkse rondleidingen van 10.00 tot 17.00 uur. Het paleis heeft een restaurant genaamd La Giara Restaurant. 

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van Casa Rocca Piccola.

Impressie

Foto’s

Geef een reactie