Malta | Bootexcursie Gozo en Comino

Vrijdag, 31 december 2021 | De laatste dag van het jaar 2021 is aangebroken de dag waarop we een excursie maken naar Gozo en Comino per boot. Ik ben wederom vroeg wakker. De hemel boven Valletta is onbewolkt en de maan staat net iets boven de horizon. Tijd voor de eerste foto’s van vandaag.

Valletta | Maan boven Valletta

Valletta | Maan boven Valletta

Rond 10:30 uur vertrekt de boot naar Gozo. Na een vaartocht over een kalme zee van ca. 1,5 uur zetten we voet aan wal op Gozo in de haven van Mgarr. We stappen in de touringcar die ons naar Victoria, de hoofdstad van Gozo brengt. Gezien de beperkte tijd kiezen we voor de oude binnenstad en niet voor het Kasteel (klik hier voor de foto’s die ik 10 jaar geleden gemaakt heb op Gozo inclusief de Azure Window). De oude binnenstad is een wirwar van straatjes met hier en daar verrassende winkeltjes.

Victoria | Oude binnenstad

Victoria | Oude binnenstad

Vanuit Gozo gaan we naar de Inland Sea met de Fungus Rock. Helaas heeft deze plek een aantal jaren een van zijn grootste attracties, de Azure Window verloren aan de natuur als gevolg van het natuurlijke proces van erosie. Klik hier om te zien hoe de Azure Window eruit zag zo’n 10 jaar geleden. We reizen terug naar de haven en nemen de boot naar Comino.

Gozo | Inland Sea

Gozo | Inland Sea

De boot legt aan in de Blue Lagoon een prachtig stukje aarde met schitterende kleuren in het water. Het aanleggen ansicht is nog een hele uitdaging en het van boord gaan is nog grotere als gevolg van de golfslag. We kijken onze ogen uit naar de natuur, de golven en de zwemmers. Vanuit de Blue Lagoon vaart de boot langs de rotsen en grotten van de Crystal Lagoon met zijn Crystal Caves.

Comino | Blue Lagoon

Comino | Blue Lagoon

Inmiddels is zon aan het ondergaan en wordt tijd om de steven te keren en naar Sliema terug te varen. De terugreis wordt voor een aantal mensen een beetje (te)veel van het goede. De wind die al de hele dag waaide is in kracht toegenomen met als gevolg een behoorlijke golfslag met alle gevolgen van dien voor sommige passagiers. Het is inmiddels aardig donker als we weer aanleggen in Sliema en genieten we van een prachtig aangelichte stad.

Valletta | Aangelichte stadsmuur

Valletta | Aangelichte stadsmuur

Klik hier voor een impressie, hier voor de foto’s en hier voor de gevaren route van vandaag.

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie