Venlo | Wandeling op de een na kortste dag van 2021

Maandag, 20 december 2021 | Vandaag op de een na kortste dag van 2021 is het prachtig weer. Voor mij is het een goede gelegenheid om het nuttige met het aangename te combineren. Mijn wandeling vertrekt zoals zo vaak in het Wilhelminapark en loopt langs de Maas, via de Lage Loswal en Stadshaven  naar  de Stadsbrug naar Blerick.

Blerick | Kazerneterrein

Blerick | Kazerneterrein

Via het voormalige Kazerneterrein dat nu grotendeels is ingericht als vaccinatielocatie t.b.v. Covid-19 loop ik naar de Stadstuin. Ik had er al vaker over gelezen maar was er nog nooit geweest. De informatiebord leert mij nieuwe begrippen zoals “Urban Gardening” en “Guerrilla Gardening”. 

Blerick | Raaijweide en het zicht op Venlo

Blerick | Raaijweide en het zicht op Venlo

Van hieruit loop ik naar natuurgebied Raaijweide dat grotendeels in de uiterwaarden van de Maas ligt. Van hieruit heb je fantastische kijk op Venlo. In natuurgebied Raaijweide zijn twee opmerkelijke zaken te zien, nl. de restanten van een bunker (?) en een herinneringsmonument aan de Romeinse brug, die in vroegere tijden de Maas oevers van Venlo en Blerick met elkaar verbond.

Blerick | Zonsondergang boven Blerick gezien vanaf de Stadsbrug in Venlo

Blerick | Zonsondergang boven Blerick gezien vanaf de Stadsbrug in Venlo

De zon gaat daalt nu snel onder en ik stap flink door naar de Stadsbrug om de zonsondergang boven Blerick vandaar te kunnen fotograferen. Vanaf hier loop ik weer via de Stadshaven en de Lage Loswal terug naar het eindpunt van mijn wandeling, het Wilhelminapark. 

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling op de kortste dag van 2021. 

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie