Leudal | Ommetje Groote Bedelaar

Zaterdag, 27 november 2021 | Deze publicatie gaat over mijn wandeling die ik “Ommetje Groote Bedelaar” heb genoemd en losjes gebaseerd is op de route “Professor Dubois-wandeling, Haelen” die ik vond op de wandelwebsite www.klikprintenwandel.nl. De wandeling door het prachtige Leudal loopt met een grote boog om het landgoed “De Groote Bedelaar” heen. 

Leudal | Uilentoren

Leudal | Uilentoren

De wandeling loopt door een zeer gevarieerd gebied, bos, beken, weiland, heide je komt het allemaal tegen in deze wandeling. De wandeling loopt ook langs en over tal van historisch belangrijke plekken, denk hierbij aan de Uilentoren, een prehistorische begraafplaats en de plek waar in de Tweede Oorlog een verzetsstrijder in het open veld tijdens een razzia werd doodgeschoten, een bakhuis dat in bedrijf was, en een voormalig klooster.  Kortom een wandeling die het zeer waard is om te lopen. 

Klik hier voor een impressie van de wandeling, hier voor de foto’s en hier voor de route van mijn Ommetje Groote Bedelaar.

Impressie

Leudal | Uilentoren
Leudal | Uilentoren
Leudal | Uilentoren Leudal | Uilentoren

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie