Venlo | Zonsondergang en de verlichte skyline van Venlo

Woensdag, 17 november 2021 | Was het vandaag het grootste deel van de dag een echte novemberdag, koud, nat en grijs. Hoe anders werd het aan het einde van de middag. Plots losten de wolken op en werd het een heerlijke namiddag. Hier moet je als fotoliefhebber van profiteren. Dus wandelschoenen aan en op naar buiten om een heerlijke wandeling langs de Maas te maken.

Venlo | Zonsondergang boven de Maas

Venlo | Zonsondergang boven de Maas

Eenmaal aangekomen bij de Maas was er een prachtige ondergaande zon te zien zoals je kunt zien in de foto’s. De wandeling die ik vervolgens gemaakt heb volgt grotendeels de Maas. Via Océweerd – de mogelijke nieuwe locatie voor de Venlose jachthaven – loop ik in noordelijke richting om vervolgens richting het Kapelletje van Genooi te lopen. Moedertje natuur laat zich van haar beste kant zien, prachtige herfstkleuren in de gloed van de ondergaande zon en een lichte nevel leveren een waarlijk betoverend schouwspel. 

Venlo | Verlichte skyline van Venlo

Venlo | Verlichte skyline van Venlo

Net achter het kapelletje van Genooi sla ik rechtsaf en loop ik weer richting de Maas en heb een prachtig uitzicht over de weilanden met in de verte de inmiddels verlichte skyline van Venlo. Zeker ook het vermelden waard is de haven van Venlo met als blikvanger de verlichte containerterminal. Op de maas varen schepen die lijken te glijden over het gladde wateroppervlak van de Maas. Ter hoogte van Valuas heb je een prachtig uitzicht over de inmiddels volop verlichte skyline van het centrum van Venlo. De wandeling sluit ik af in het sprookjes achtig verlichte Wilhelminapark.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van de namiddag wandeling langs de Maas. 

Impressie

Venlo | Zonsondergang boven de Maas
Venlo | Zonsondergang boven de Maas

Foto’s

Top

Geef een reactie