Bourtange | Vesting Bourtange

Vrijdag, 29 oktober 2021 | Op deze heerlijk zonnige dag brengen we een bezoek aan een plekje in Nederland dat allang op mijn bucketlist staat, nl. het Vesting Bourtange. Vanuit ons verblijf kiezen we ervoor om binnen door te rijden naar  Bourtange en genieten we van een heerlijke rit over kronkelige wegen in het Drentse en Groningse landschap. Na een klein uurtje rijden komen we aan bij Vesting Bourtange.

Wij zijn zo’n beetje de eerste die de vesting binnengaan. Alle tijd om een op ons gemak rond te lopen over de vestingwerken en de vesting zelf. Zo langzamerhand wordt het drukker en drukker. Tijd om te vertrekken naar de volgende – en laatste plek – die we tijdens deze vakantie bezoeken. Het Nationaal Gevangenis Museum in Veenhuizen (daarover meer in een andere publicatie).

Bourtange | Vesting Bourtange

Bourtange | Vesting Bourtange

Bourtange (Gronings: Boertange) is een vestingdorp in de provincie Groningen, dat tijdens de Nederlandse Opstand is aangelegd. Het is een beschermd dorpsgezicht. Hoewel de grachten en muren anders doen vermoeden, heeft Bourtange nooit stadsrechten gehad. 

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van Vesting Bourtange.

Impressie

Bourtange | Vesting Bourtange
Bourtange | Vesting Bourtange
Bourtange | Vesting Bourtange
Bourtange | Vesting Bourtange Bourtange | Vesting Bourtange Bourtange | Vesting Bourtange

Foto’s

Top

Geef een reactie