Assen | Drents Museum | Viva la Frida

Donderdag, 28 oktober 2021 | De tentoonstelling “Viva la Frida” in het Drents Museum was voor ons de aanleiding om een paar dagen Assen te bezoeken. Om 11:00 uur mogen we het Drents Museum binnen voor ons bezoek aan de tentoonstelling over het werk en leven van de Mexicaanse surrealistische – zo wilde ze zelf overigens absoluut niet genoemd worden – kunstenares Frida Kahlo. Voordat we de tentoonstelling bezichtigen kijken we eerst de film die in grote lijnen het levensverhaal van Frida Kahlo verteld.

Het wordt meteen duidelijk dat Frida Kahlo geen gewone vrouw is geweest. Als je het hebt over power vrouwen dan behoort zij zeker tot deze categorie. Los van het feit of je haar schilderijen wel of niet mooi vind kun je niets anders dan bewondering hebben voor het doorzettingsvermogen van Frida. De film is een echte aanrader om met meer achtergrond informatie de tentoonstelling te bezoeken.

Assen | Drents Museum | Viva la Frida

Assen | Drents Museum | Viva la Frida

Tja en dan de tentoonstelling, het was er heel druk zeker aan het begin van de tentoonstelling. Bijna iedereen bleef stil staan bij de in de regel kleine schilderijen van haar hand. Verder was opvallend dat het overgrote deel van de bezoekers vrouw was.

De tentoonstelling kent een logische opbouw. Ze begint met achtergrond informatie over haar leven. Daarna komen haar schilderijen aanbod. Vervolgens haar lichamelijke ongemakken en alles wat daarbij kwam kijken en de gevolgen ervan. Vervolgens komen haar sieraden en haar kleding aanbod. Mocht je interesse hebben in een boeiende en bewonderenswaardige vrouw met een voor die tijd niet alledaagse levenswijze, dan kan ik je absoluut aanraden om nader kennis te maken met deze power vrouw op de tentoonstelling “Viva la Frida”.

Klik hier voor de impressie en hier voor de foto’s van de tentoonstelling “Viva la Frida”.

Impressie

Assen | Drents Museum | Viva la Frida
Assen | Drents Museum | Viva la Frida

Foto’s

Top

Geef een reactie