Assen | Drents Museum

Donderdag, 28 oktober 2021 | Vandaag bezoeken we het Drents Museum, de voornaamste reden om dit museum te bezoeken is de tentoonstelling over het werk en leven van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Dat het Drents Museum meer te bieden heeft zal je wel duidelijk worden als je de foto’s bekijkt. De foto’s over de tentoonstelling “Viva la Frida” vind je in een separate publicatie.

Het Drents Museum is de opvolger van het in 1854 opgerichte Provinciaal Museum van Oudheden. Het museum startte met één kast in het gouvernementsgebouw (provinciehuis), dat onderdeel was van het klooster Maria in Campis. Het kreeg begin 1900 onderdak in het nieuwe gebouw van het Rijksarchief. In 1964 werd het Ontvangershuis aangekocht en tien jaar later verhuisde het museum naar het provinciehuis. Ook het Drostenhuis (1978) en de Abdijkerk (1982) werden aan het museum toegevoegd. Sinds 1996 heet het museum Drents Museum en is het ondergebracht bij een zelfstandige stichting.

Assen | Drents Museum | Voormalige ingang

Assen | Drents Museum | Voormalige ingang

Architect Erick van Egeraat ontwierp in 2007 als uitbreiding op het bestaande museum een ondergrondse museumvleugel.De nieuwe expositieruimte werd aangelegd net buiten het voormalig kloostercomplex, met daarboven een museumtuin. De nieuwe museumingang werd geplaatst in het voormalig koetshuis van het Drostenhuis. Op 16 november 2011 werd het museum heropend door koningin Beatrix.

De ingang van het museum is adembenemend, via een wenteltrap daal je af naar de museumshop en tentoonstellingszalen die zich in het oude als ook het nieuwe complex bevinden. Wij hebben een aantal exposities/zalen bezocht, nl; de Veenlijken, het Poppenhuis, de bar brasserie Pingo, de expositie van Kristina Schuldt en uiteraard de tentoonstelling “Viva la Frida” over de werken en het leven van Frida Kahlo. 

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van ons bezoek aan het Drents Museum dat ik absoluut kan aanraden om een keer te bezoeken.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie