Assen | Dit is Assen!

Woensdag, 27 oktober 2021 | De komende dagen zijn we te gast in Assen. Belangrijkste reden om naar Assen te gaan is de tentoonstelling “Viva la Frida” die we morgen gaan bezoeken in het Drents Museum. Vandaag lopen we door de binnenstad van Assen. Vanuit ons AirB&B dat gelegen is aan de “Vaart” lopen we langs de vaart richting stad. Meteen wordt duidelijk dat Assen veel Herenhuizen heeft, de “Vaart” is aan beide kanten omzoomd met Herenhuizen die in de regel goed onderhouden zijn.

Eenmaal in het centrum aangekomen starten we met ons gebruik om de vakantie in te luiden met een glaasje bubbels. Helaas zijn er geen bubbels, echter met een heerlijk glas witte wijn lukt het ook. Van hieruit lopen we door het centrum richting het Drents Museum waar de tentoonstelling “Viva la Frida” plaats vindt. Waar normaal de bekende winkelketens een plek veroverd hebben in de huidige stadscentra is dit in Assen (gelukkig) niet het geval. We komen langs tal van winkels die bestierd worden door lokale ondernemers.

Dit is Assen! | Drents Museum

Dit is Assen! | Drents Museum

Eenmaal bij het Drents Museum aangekomen is meteen duidelijk waar we morgen moeten zijn. We vervolgen onze wandeling door het park dat pal naast het Drents Museum ligt. Dit Jacob Cramerpark is aangelegd op het dak van het museum. Aangezien het oude museum te klein werd is besloten om het bestaande museum ondergronds uit te breiden. Ik kan niet anders zeggen dat het prachtig gedaan is.

Van hieruit lopen we terug naar de ingang van het Drents Museum en slaan rechtsaf. Nu waan je je echt een paar honderd jaar terug in de tijd. Inmiddels zijn we aan de achterkant van het oude Drents Museum aangekomen en hier vinden we denk ik de bekendste Drent “Bartje (Bartels)”. Via via lopen we nu naar het “moderne” Assen en ja hoor hier vind je de bekende grootwinkelbedrijven. Via een aantal winkelpassages komen we weer uit bij de “Vaart” en wandelen we terug naar ons verblijf. “Dit is Assen!” is voor ons nu een beetje ingekleurd.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van onze wandeling door Assen.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie