Venlo | Zomerse herfstwandeling door de stad

Vrijdag, 8 oktober 2021 | De zon schijnt vandaag volop en het lijkt wel zomer zo aan het begin van de herfst, prima weer voor een herfstwandeling. Het zou zonde zijn om niet te genieten van dit heerlijke weer. Mijn wandeling start zoals gebruikelijk bij het Wilhelminapark. De dauw ligt nog op het gras en de vijver ligt heerlijk in het zonnetje. Van hieruit gaat het naar de Maas met zijn nieuwe Lage Loswal en de Stadshaven. Vandaag is na lange tijd het Café BVLD weer geopend en zal de ellende van het zomerse hoogwater hopelijk snel vergeten zijn. Ik loop om de stadshaven heen naar de Oude Markt en de Markt met zijn prachtige Stadhuis.

Venlo | Café BLVD

Venlo | Café BLVD

De terrassen zitten goed vol dankzij het zomerse weer. Vervolgens loop ik via de Vleesstraat – langs de nieuwe vestiging van Xenos die vandaag geopend wordt – naar de Klaasstraat en vandaar uit naar het Limburgs Museum en het Julianapark. Dat het nu echt herfst begint te worden kun je goed zien een de bladtooi van de bomen. Van hieruit loopt ik via de Prinsenhofstraat naar de Lohofstraat. In dit deel van Venlo kun je genieten van de Amsterdamse Architectuur. Via een doorsteekje in de Prinses Beatrixstraat kom ik aan de achterkant van de Sint-Martinusbasiliek uit. Via het Mgr. Nolenspark loop ik naar het eindpunt van mijn wandeling bij het Wilhelminapark.

Klik hier voor de een impressie en hier voor de foto’s van deze zomerse herfstwandeling door de stad.

Impressie

Venlo | Café BLVD
Venlo | Café BLVD

Foto’s

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank
Top

Geef een reactie