Venlo | Limburgs Museum

Woensdag, 6 oktober 2021 | Vandaag breng ik een bezoek aan het Limburgs Museum in Venlo. Hoofddoel van mijn bezoek is de tentoonstelling “De vergeten princessen van Thorn”, klik hier om mijn foto’s van deze tentoonstelling te zien. Het Limburgs Museum is nog los van de inhoud een bezoek waard voor zijn bijzondere architectuur. Naast foto’s dan de diverse permanente collecties die het museum bevat kom je foto’s van het bijzondere en in mijn ogen fraaie gebouw tegen. Ik begin mijn bezoek aan het Limburgs Museum niveau 0 om daarna naar niveau 2 te gaan, vervolgens daal ik via de diverse exposities af naar niveau -1.

Venlo | Limburgs Museum

Venlo | Limburgs Museum

De exposities die ik gefotografeerd heb zijn:

  • Niveau 0 | De ingang met balie en museumwinkel
  • Niveau 2 | Kijken in de keuken en “De vergeten prinsessen van Thorn
  • Niveau 1 | Vaste tentoonstelling, “Macht tussen hemel en aarde”, “Ridders, Jonkvrouwen en horigen”, “Binnen de stadsmuren” en “Limburg ontstaat…steeds opnieuw”
  • Niveau -1 | Vaste tentoonstelling “Van Neanderthaler tot stedeling” en Museumcafé

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan het Limburgs Museum.

Impressie

Venlo | Limburgs Museum
Venlo | Limburgs Museum

Foto’s

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank
Top

Geef een reactie