Venlo | Wandeling door de stad die ontwaakt

Zaterdag, 18 september 2021 | Er ligt een deken van mist over Venlo als ik om 07:30 uur vanuit het Wilhelminapark uur richting de Maas wandel naar het kunstwerk “Stroming” van Hans Reijnders. Alhoewel het kunstwerk “Stroming” niet voor deze plek ontworpen is komt het hier fantastisch tot zijn recht. De langzaam optrekkende mist in combinatie met langs varende schepen die uit de mist komen en vervolgens weer in de mist verdwijnen geeft het totaal iets magisch.

Venlo | Ochtendmist boven de Maas

Venlo | Ochtendmist boven de Maas

Aangezien de Lage Loswal op dit moment nog niet toegankelijk is voor het publiek loop ik bovenlangs de Maaskade. Het welig tierende onkruid is met het oog op de officiële opening  van a.s. woensdag gewied en de Lage Loswal ligt er picobello bij. Ter hoogte van de achterkant van de Primark loop ik de stad in richting de Sint-Joriskerk en zie een muurgedicht op een trappenhuis staan dat mij nog nooit is opgevallen.

Ik vervolg mijn wandeling richting de Maas en passeer de markt met het prachtige Stadhuis en o.a. Café Central met zijn kleurige gevel. De zon komt inmiddels boven de horizon uit en biedt de mogelijkheid om prachtige tegenlicht foto’s te maken. Via de Oude Markt wandel ik richting de Maas – die nog altijd in lichte nevel gehuld is – richting de Vreedzame Krijger.  De volgende halte is de Kwartelenmarkt waar het beeld van “Pienda Wullum” staat, zijn echte naam is eigenlijk “Tsen Ka Pai”. Het beeld van Pinda Wullum – dat vanmiddag onthuld wordt – is nu nog verborgen/ingepakt. Het beeld van “Pienda Wullum” is ook van de hand van kunstenaar Hans Reijnders.

Van hieruit loop ik richting C&A en daarna door naar het Dominicanenplein. Via de Keizerstraat kom ik uit bij het nieuwe Museum van Bommel van Dam en het Limburgs Museum. Voor en naast het Limburgs Museum zijn sportievelingen bezig met hun oefeningen. Als je voor het Limburgs Museum staat vergeet dan ook niet naar de 3D afbeelding – De Naate Raaf – op de grond te kijken.

3D afbeelding | De Naate Raaf

3D afbeelding | DE Naate Raaf

Via het Julianapark waar het licht prachtig door de bomen valt loopt ik naar het Rosarium en vandaar uit gaat het via het Metropole gebouw weer terug naar het Wilhelminapark waar ik de wandeling gestart ben.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van de wandeling door ontwakend Venlo.

NB. Klik hier voor de reportage van Omroep Venlo over de plaatsing van het kunstwerk “Stroming”.

Impressie

Venlo | Ochtendmist boven de Maas
Venlo | Ochtendmist boven de Maas

Foto’s

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank
Top

Geef een reactie