Venlo | Groote Heide

Dinsdag, 14 september 2021 | Publicatie naar aanleiding van mijn korte wandeling over de Groote Heide in Venlo. Vertrekpunt is de parkeerplaats bij het schietterrein van het Akkermansgilde. Vandaar uit loop ik naar de overblijfselen van de voormalige schietbanen op het terrein waar het Nederlandse leger ooit schietoefeningen hield. Vervolgens volg ik de buitenkant van het gebied dat je niet mag betreden als er rode vlaggen wapperen die aangeven dat het Akkermansgilde schiet. Aan de rand – langs een van de voormalige startbanen van het Duitse oorlogsveld “Fliegerhorst Venlo” – van dit  gebied ligt ook het vliegveld van Jupiter Venlo (Radio Modelvliegvereniging).

Venlo | Groote Heide

Venlo | Groote Heide

De bloeiperiode van de paarse heide is inmiddels voorbij wat niet weg neemt dat er nog volop bloeiende heide te zien is. Dat de herfst in aankomst is zie je aan het frisse groen van de jonge bremstruiken.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling rondom het schietterrein van het Akkermansgilde op de Venlose Groote Heide.

Impressie

Foto’s

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank
Top

Geef een reactie