Brussel (B) | Museumwijk en de Kunstberg

Vrijdag, 27 augustus 2021 | Vandaag is de laatste dag van ons bezoek aan Brussel. We hebben al veel gezien het hoogtepunt van ons bezoek aan deze prachtige stad. De wandeling van vandaag gaat door de “Museumwijk” en het bestuurlijke deel met zijn Paleizen en overheidsinstellingen en is letterlijk het hoogtepunt – in letterlijke zin – van ons bezoek.

Brussel | Museumwijk

Brussel | Museumwijk

Vanuit ons appartement wandelen wij via het centrum naar het Marc Sleen Museum. Wij bezoeken dit museum en het er tegenover liggende Belgisch Stripcentrum. Vandaar uit gaat de wandeling door naar Congreskolom en het Vrijheidsplein. De volgende halte is de Kathedraal van Brussel. Vandaar wandelen wij via het Warandepark naar het Koninklijk Paleis en de Kunstberg met een fantastisch uitzicht over Brussel. Tot slot gaat de wandeling terug via het oude centrum naar ons appartement bij de Sint Katelijnekerk.

Brussel | Kunstberg

Brussel | Kunstberg

Hiermee is ons bezoek aan zijn einde gekomen. We hebben veel gezien, gefotografeerd en veel gelopen (ca. 40 km) door het prachtige Brussel. De stad heeft veel indruk op ons gemaakt en we komen zeker nog een keer terug. Vandaag hebben we heel veel gezien en gefotografeerd, teveel om een publicatie op te nemen vandaar dat ik besloten heb om deze wandeling onder te verdelen in verschillende publicaties, nl.:

  1. Museumwijk, deze publicatie met foto’s van de totale wandeling.
  2. Marc Sleen Museum, met foto’s van ons bezoek aan dit museum.
  3. Strip Museum, met foto’s van ons bezoek aan dit museum.
  4. Kathedraal van Brussel, met foto’s van ons bezoek aan de kathedraal.
  5. Kunstberg, met foto’s van het bezoek aan de Kunstberg en zijn omgeving.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van de totale wandeling naar de Museumwijk en de Kunstberg.

Impressie

Brussel | Kunstberg
Brussel | Kunstberg

Foto’s

 
Top

Geef een reactie