Brussel (B) | Marollen en Zavel

Donderdag, 26 augustus 2021 | De wandeling van vandaag gaat naar de oudste volksbuurt van Brussel, de Marollen en daarna terug. De wandeling verloopt overigens niet helemaal volgens plan omdat we in de Metro op de verkeerde metrolijn zijn overgestapt. In plaats van in de buurt van de Marollen uit te komen kwamen we aan de andere kant van het Brussel-Schelde kanaal uit en zodoende werd de wandeling twee keer zolang als gepland.

De blauwe lucht van gisteren heeft plaats gemaakt voor een dicht bewolkte hemel waar gelukkig maar af en toe een spatje regen uitviel. De wandeling van vandaag is niet alleen qua weer het tegengestelde van gisteren, ook een aantal van de wijken waar we doorheen wandelen zijn totaal anders, van mondain naar volks.

Brussel | Marollen

Brussel | Marollen

De Marollen zijn met name bekend voor de rommel- en antiekmarkt die dadelijks tussen 06:00 en 15:00 uur plaats vindt op het Vossenplein. Rond het Vossenplein komen steeds meer trendy winkeltjes en eet- en uitgaansgelegenheden. Verder vind je aan het Vossenplein de Onze-Lieve-Vrouwe Onbevlektkerk en de voormalige baden (Zwembaden van Brussel Stad). Helaas had ik eerst een e-mailverzoek moeten indienen om het glazendak te mogen fotograferen, dus geen foto’s van dit opmerkelijke dak.

Brussel | Marollen

Brussel | Marollen

Vanuit de Marollen wandel je naar het  Justitiepaleis. Via de Zavelwijk met zijn Minervafontein en de Onze-Lieve-Vrouwe ter Zavelkerk wandelen wij terug naar het centrum met het Manneken Pis en de Grote Markt en vandaar uit naar onze verblijfslocatie bij de Katelijnekerk. Tot slot heb ik later op de avond een aantal foto’s gemaakt van het verlichte plein voor ons verblijf vanuit het raam op de vijfde verdieping.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van ons bezoek aan de Marollen en Zavel.

Impressie

Foto’s

 
Top

Geef een reactie