Brussel (B) | Marc Sleen Museum

Vrijdag, 27 augustus 2021 | Tijdens onze wandeling door de Museumwijk en de Kunstberg zijn wij een aantal parels tegenkomen. Een van deze parels is het Marc Sleen Museum. Feitelijk waren we eigenlijk opzoek naar het Belgisch Stripcentrum (Stripmuseum) dat pal tegenover het Marc Sleen Museum blijkt te liggen.

Brussel | Marc Sleen Museum

Brussel | Marc Sleen Museum

Het museum omvat een permanente tentoonstelling en tijdelijke tentoonstellingen. De permanente tentoonstelling gaat over het leven en het werk van Marc Sleen. Naast de stripreeks Nero wordt er ook aandacht besteed aan andere stripreeksen zoals Piet Fluwijn en BollekeOktaaf Keunink en De Lustige Kapoentjes. Verder wordt er aandacht besteed aan enkele terugkerende thema’s uit Sleens werk: politieke cartoons, safari en de Ronde van Frankrijk. Het Marc Sleen Museum is gevestigd in een pand in de Art-Nouveau stijl uit 1905. Het pand is destijds ontworpen door Richard Pringiers, een leerling van de bekende architect Victor Horta.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van ons bezoek aan het Marc Sleen Museum.

Impressie

Foto’s

 
Top

Geef een reactie