Brussel (B) | Belgisch Stripcentrum

Vrijdag, 27 augustus 2021 | Een andere parel in Brussel tijdens onze wandeling door de Museumwijk en de Kunstberg is het Belgisch Stripcentrum dat zowel qua inhoud als gebouw een absolute topper is. Het Belgisch Stripcentrum is gehuisvest in het voormalige warenhuis Waucquez dat recht tegenover het Marc Sleen Museum ligt. Het gebouw is in 1906 gebouwd in Art-Nouveau stijl. Het gebouw is ontworpen door de beroemde architect Victor Horta in opdracht van handelaar in stoffen Charles Waucquez.

Brussel | Belgisch Stripcentrum

Brussel | Belgisch Stripcentrum

In het museum vind je informatie over tal van met name Belgische striptekenaars en uitleg over het maken van een strip (beeldverhaal). Daarnaast vind je op de begane grond een horecagelegenheid die zeker een een bezoek waard is. Verder vind je er natuurlijk een winkel waar je urenlang kunt grasduinen door strips.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van ons bezoek aan het Belgisch Stripcentrum.

Impressie

Foto’s

 
Top

Geef een reactie