Brussel (B) | Kathedraal van Sint-Michiels en Sint-Goedele

Vrijdag, 27 augustus 2021 | De volgende parel die we tegenkomen tijdens onze wandeling door de Museumwijk en Kunstberg is de kathedraal van Brussel die officieel Kathedraal van Sint-Michiels en Sint-Goedele heet.

Brussel | Kathedraal van Sint-Michiels en Sint-Goedele

Brussel | Kathedraal van Sint-Michiels en Sint-Goedele

De bouw van deze kathedraal is in de 13de eeuw begonnen en in de loop der tijden meerdere keren verbouwd. De kerk is in Brabantse gotische stijl gebouwd en werd/wordt voor talloze historische gebeurtenissen gebruikt, zoals koninklijke uitvaarten en huwelijken.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van ons bezoek aan de Kathedraal van Sint-Michiels en Sint-Goedele. 

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie