Venlo | Nasleep zomer Hoogwater 2021

Woensdag, 21 juli 2021 | Moeder Maas is in no-time weer “muze in plaats van moordenaar”*, weliswaar met achterlating van behoorlijk wat rommel, ellende, en frustraties. De foto’s en video in deze publicatie zijn gemaakt tijdens mijn wandeling aan de Venlose en Blerickse kant van de Maas. De impact van de overstroming is in Venlo het best te zien bij de Lage Loswal en de Werf met twee totaal verwoeste restaurants. De Maas heeft een dik pak smurrie (modder) achtergelaten.

Inmiddels is men behoorlijk druk met het opruimen c.q. wegspuiten van de smurrie en dat zal zeker goed komen. Ik ben echter meer beducht voor de gevolgen voor de restaurants aan de Werf. Gezien de initiatieven die op dit moment door Venlonaren ontplooid worden om deze ondernemers te steunen zal dat denk ik ook wel goed komen. Het is meer de vraag willen de ondernemers er nog een keer de schouders onderzetten?

Á propos de schouders eronder zetten, IJsco Fantastico was alweer opgebouwd en volop in bedrijf. Het afbreken van de waterkeringen is in volle gang, de bigbags en zandzakken zullen snel uit het straatbeeld verdwenen zijn en het zal lijken of er niets bijzonders aan de hand is geweest. 

De foto’s van mijn wandeling starten ter hoogte van Hotel/restaurant Valuas en eindigen in het Wilhelminapark. Klik hier voor de film en hier voor de foto’s. Klik hier voor de route animatie en hier voor de route informatie.

*Vrij naar de tentoonstelling over de Maas die nu loopt in het Limburgs Museum.

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie