Arcen | Parel van de Maasduinen

Donderdag, 17 juli 2021 | Vandaag staat een bijzondere wandeling op het programma. Het belooft een prachtige, bijna zomerse dag te worden en daarom ga ik op pad naar Arcen, de noordelijkste kern van Gemeente Venlo. De wandeling start bij de ruïne van de Schanstoren van Arcen en eindigt aan het einde van het dorp.

Tijdens de wandeling zullen we een aantal bezienswaardigheden tegenkomen. Zo lopen we door de kern van Arcen richting het prachtige Kasteel Arcen met zijn Kasteeltuinen. Hier kun je je even verwonderen over de rijke historie en de verfijnde tuinarchitectuur. Vervolgens gaan we naar de Wymarse molen, ook wel de Wymarsche Watermolen genoemd, waar graanbranderij “De IJsvogel” gevestigd is. Binnen in “De IJsvogel” is het meer dan een bezoek waard, zoals je in de foto’s kunt zien.

Na al deze bezienswaardigheden lopen we via de uiterwaarden van de Maas terug naar het startpunt van de wandeling. Het is een ideale gelegenheid om de natuur te ontdekken en te genieten van de rust en de ruimte die de omgeving biedt. Laat je verrassen door de schoonheid en de diversiteit van de omgeving en wandel met mij mee via de foto’s.

Foto’s

Top

Geef een reactie