Venlo | Zomer hoogwater op zijn hoogst

Zaterdag, 17 juli 2021 | Het hoogwater in de zomer van 2021 is ongekend. De afgelopen dagen is er heel veel regen gevallen met desastreuze gevolgen voor diverse plaatsen in Nederland en dan met name in Valkenburg en in het ons omringende buitenland. In provincie Limburg zijn de nodige voorzorgen genomen.

Venlo | Hoogwater in de zomer van 2021

Venlo | Hoogwater in de zomer van 2021

Waterkeringen en dammen zijn aangebracht of verstrekt/verhoogd. Zullen deze maatregelen voldoende zijn om schade aan huis en haard af te weren? In Venlo hebben we inmiddels te maken met een hoogwater piek die – en dat is zeer ongewoon – zo’n 1,5 dag zal duren.

De restaurants in de Stadshaven zijn inmiddels compleet onderlopen en de uitbaters ervan zitten nu met een ontzettend groot probleem. Inmiddels zijn er vanuit de bevolking initiatieven opgestart om deze ondernemers te ondersteunen op financieel en emotioneel gebied.

De eigenaren van de boten die nu vast zitten – gestrand zijn – in de stadshaven moeten het gevoel hebben dat ze in een dierentuin terecht zijn gekomen…..helaas zijn zij nu het onderwerp om naar te kijken.

De foto’s en video zijn gemaakt op basis van beeldmateriaal dat ik gemaakt heb tijdens mijn wandeling langs de Maas aan de Venlose en de Blerickse kant op zaterdagavond  17 juli 2021 tussen 20:30 en 24:00 uur.

Aan het eind van mijn wandeling sprak ik met twee dijkwachten over de situatie, zei vertelden mij dat het hoogwater waterpeil inmiddels heel langzaam aan het zakken was. 

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de video en hier voor de foto’s van mijn wandeling langs het hoogwater in de zomer van 2021. 

Foto Impressie

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie