Deltapark | Neeltje Jans en Oosterscheldekering

Donderdag, 24 juni 2021 | Vandaag brengen wij een bezoek een van de spraakmakenste onderdelen van det Deltawerken, de stormvloedkering in de Oosterschelde de “Oosterscheldekering” en het werkeiland Neeltje Jans.

Inmiddels is het geheel omgedoopt tot themapark “Deltapark Neeltje Jans“. Neeltje Jans is een water- en dijkpark. Het park is een educatieve attractie en biedt bezoekers de kans om meer te weten te komen over waterbeheersing, dijken en de geschiedenis van Zeeland. Het park beschikt over een tentoonstelling waar bezoekers kunnen leren over de geschiedenis van Zeeland en de rampen die het gebied in het verleden heeft getroffen, waaronder de ramp van 1953.

Naast het park zelf, hebben wij een bezoek gebracht aan de Oosterscheldekering, een indrukwekkend stuk ingenieurswerk en een van de grootste stormvloedkeringen ter wereld. Het bezoek biedt een unieke kans om de kering van binnen en buiten te bekijken en te leren over de technologie die wordt gebruikt om de kering te bedienen en te onderhouden.

Klik hier voor de film en hier voor de foto’s van ons bezoek aan Deltapark Neeltje Jans en de Oosterscheldekering.

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie