Siegerland | Vakwerkhuizen, kunst en adellijke pracht

Dinsdag, 11 augustus 2020 | Vandaag bezoeken we drie plaatsen in het aan Sauerland grenzende Siegerland, n.l. Freudenberg, Siegen en Bad Berleburg.

Freudenberg

Vakwerkhuizen zijn geen zeldzaamheid in het Siegerland. Het summum van vakwerkhuizen is echter in het plaatsje Freudenberg – m.n. in het deel “Alter Flecken” – te vinden. Vanaf het uitzichtpunt bij het Kuhrpark schijn je een fantastisch uitzicht over de in slagorde gebouwde vakwerkhuizen te hebben, helaas voor ons was het Kuhrpark gesloten i.v.m. renovatiewerkzaamheden.

Freudenberg is overigens voor Nederland een historische plaats. Hier heeft Willem van Oranje destijds zijn plannen gesmeed om de Spanjaarden uit Nederland te verdrijven. Helaas is van het voormalige kasteel Freudenberg waar deze plannen gesmeed zijn, niet veel meer dan het restant van een muur van een van de bijgebouwen te zien.

Siegen

De volgende stop is Siegen. Siegen is een behoorlijk grote stad met zo’n 100.000 inwoners waarvan 20% student is en studeert aan de plaatselijke universiteit. Helaas hebben wij maar een klein stukje van Siegen gezien omdat de hemelsluizen tijdens ons bezoek opengingen. Siegen kun je indelen in een boven- en benedenstad. Wij hebben de bovenstad bezocht. Een leuk weetje is dat Peter Paul Rubens in Siegen geboren is. Via een prachtige route zijn wij naar de laatste stop van vandaag gereden.

Bad Berleburg

De laatste stop vandaag is het prachtige stadje Bad Berleburg. Aan de rand van de stad ligt het Slot Berleburg dat toebehoort aan de Duitse adellijke familie Zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Normaliter kun je het Slot bezoek, echter door de Coronacrisis is het Slot nu niet toegankelijk. Wel kun je de binnenplaats en het slotpark bezoeken. In het slotpark ligt een officiële trouwlocatie.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van ons bezoek aan het Siegerland.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.

Geef een reactie