Sauerland | Erlebnis Kappe, sportief avontuur op bergtop

Woensdag 12 augustus 2020 | Het weer is deze ochtend niet al te best, grijs en regenachtig. Gelukkig klaart het op aan het begin van de middag, waarna we een bezoek brengen aan de Erlebnis Kappe, die zich vlakbij ons appartement bevindt. Gedurende de afgelopen dagen zijn we meerdere keren langs de Erlebnis Kappe gereden en waren verbaasd over het grote aantal mensen dat er naartoe liep. Dit wekte onze interesse. Vooraf kan ik alvast verklappen dat het inderdaad een ware “Erlebnis” is.

ERLEBNIS KAPPE

De Erlebnis Kappe kun je omschrijven als een sportief vrijetijdspark. Het barst er van de activiteiten en bedrijvigheid. Je kunt er crossen, rodelen, mountainbiken, downhill mountainbiken, daarnaast ligt er op top van de Erlebnis Kappe  een bobslee trainingsbaan.

Het park bevindt zich boven op een berg en biedt naast diverse sportieve parcoursen ook een 400 meter lange panoramabrug met een adembenemend uitzicht op de omgeving. Onder de brug kronkelt de Olympische Bobsleebaan. De brug zelf is op zichzelf al een uitdaging met verschillende sportieve elementen. Aan het einde van de brug kun je naar beneden glijden via een glijbaan of gebruikmaken van een normale wenteltrap. Vervolgens kun je een prachtige, opnieuw sportieve wandeling maken naar de top, waar het Downhill parcours begint. Een stukje verderop vind je de Bobslee trainingsbaan.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor de foto’s van ons bezoek aan de Erlebnis Kappe in Winterberg.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie