Sauerland | Natuur, geschiedenis en adembenemende uitzichten

Maandag, 10 augustus 2020 | Gisteren zijn wij in het Duitse Winterberg aangekomen voor een korte en dichtbij huis vakantie (i.v.m. de Corona crisis) in het Sauerland. De komende week trekken wij erop uit om zoveel mogelijk van het Sauerland te zien.

Het weer lijkt wisselend te worden, de verwachte temperaturen liggen rond de 25 à 30 graden afgewisseld met forse onweersbuien.

Vandaag bezoeken wij Winterberg, Brunskappel, Niedersfeld, de Ruhrquelle, Elkeringhausen, Kahler Asten en tot slot Nordenau. 

Klik hier voor de foto impressie en hier voor de foto’s van  vandaag.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.

WINTERBERG

Als eerste bezoeken wij de het lokale Tourist Office om ons te oriënteren op de mogelijkheden van de omgeving. Helaas is er vrijwel alleen informatie over wandelingen, bike activiteiten en verblijfslocaties te krijgen. Niet getreurd want onze planning maken we voornamelijk door gebruik te maken van internetbronnen. 

BRUNSKAPPEL

In Brunskappel wilden wij Schloss Wildenberg bezoeken, echter veel verder dan er omheen lopen ging niet. Veel verrassender was het ertegenover liggen barokke St. Servatius kerkje. Aan de zijkant van dit kerkje lag een Duits oorlogskerkhof. De doden die hier begraven liggen hebben allemaal een verhaal meegekregen.

NIEDERSFELD

In Niedersfeld zou een oude watermolen staan. Deze stond er ook en dat was ook alles. Deze molen stond helemaal droog. Kortom niet de moeite waard om speciaal te bezoeken. De Hillebachsee die niet in onze planning stond daarin tegen was het bezoek meer dan waard. De Hillebachsee is een geliefde plek voor watersporters, er werd volop gewaterskied.

RUHRQUELLE

De volgende halte was het bezoeken van de oorsprong van het riviertje de Ruhr, de zogenaamde Ruhrquelle. Ik weet niet wat jullie je voorstellen bij de Ruhrquelle, feit is dat niet meer dan een heel, heel, heel klein straaltje water te zien was. Kortom, de wandeling er na toe en terug was spectaculairder dan de Ruhrquelle zelf.

ELKERINGHAUSEN

In Elkeringhausen is ook een watermolen te zien. Deze watermolen of beter gezegd watermolentje is in bedrijf en is leuk om te zien maar ook niet meer dan dat.

KAHLER ASTEN

Op weg naar Nordenau bezoeken we de op twee na hoogste berg van het Sauerland, de Kahler Asten is een 841,9 m hoge berg. Vaak wordt de Kahler Asten per abuis beschouwd als de hoogste berg van Noordrijn-Westfalen. Dat is echter de 843,2 m hoge Langenberg op de grens met Hessen. Op de Kahler Asten bevindt zich een weerstation en een uitkijktoren. Rondom de berg zijn veel wintersportmogelijkheden. Het weerstation is te bezoeken en verder kun je er prachtig wandelen. Het uitzicht over het Sauerland is er fantastisch.

NORDENAU

De laatste plaats die wij vandaag bezoeken is Nordenau. Nordenau ligt idylisch verscholen in het Sauerland, dat is echter niet onze reden van het bezoek. We bezoeken Nordenau voor de Burchtruïne Rappelstein. Deze boven op een bergje gelegen ruïne is te bezoeken c.q. te beklimmen. De ruïne is een massieve kolossale vierkante toren. Als je boven op de toren staat heb je een grandioos uitzicht over de omgeving. Een tweede attractie is het oude barokke kerkje dat aan de voet van de ruïne ligt.

Top

Geef een reactie