Marseille | Verkenningstocht Le Panier

Woensdag, 31 juli 2019 | Onze laatste dag in Marseille. Vroeg op – om 6:00 uur – om de zonsopgang in de haven van Marseille te fotograferen. Op dat tijdstip was er al veel bedrijvigheid rondom de Vieux-Port. Elektrische steps werden klaargezet, mensen wachtten op het openbaar vervoer en vissers maken hun netten gereed.

Onze hoofdbestemming voor vandaag is Le Panier, het oudste deel van Marseille. Maar voordat we daar naartoe lopen, bezoeken we eerst de Docks de la Joliette en het FRAC-gebouw van Marseille. We lopen gedeeltelijk door Le Panier, langs het MUCEM en de Cathédrale de la Major.

De Docks de la Joliette bevinden zich aan de Quai de la Joliette en zijn prachtig gerenoveerde pakhuizen die zijn omgebouwd tot winkelcentrum met allerlei winkels, eetgelegenheden, gadgetwinkels en zelfs een tennisbaan. Het FRAC-gebouw ligt in de buurt van de Docks de la Joliette en de gevels lijken opgebouwd te zijn uit zilverkleurige pixels.

Vanaf de Docks de la Joliette is het ongeveer 15 minuten lopen naar Le Panier. In Le Panier bezoeken we La Vieille Charité. Dit voormalige armenhuis herbergt nu drie musea, waarvan we er twee bezochten: het museum voor Egyptische kunst en het museum voor Romeinse kunst. Veel van deze artefacten zijn door Napoleon meegenomen tijdens zijn veldtochten.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van ons bezoek aan Le Panier.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie