Chambéry | Volg de olifanten

Donderdag, 1 augustus 2019 | Chambéry, is de vierde stop op onze “Vijf steden reis”. Als je de foto’s van ons bezoek bekijkt, zul je al snel begrijpen waarom we deze stad zo bijzonder vonden. Zoals gewoonlijk begonnen we ons avontuur bij het lokale VVV-kantoor, waar we een prachtige stadswandeling genaamd “Chambéry Following The Elephants” kregen.

De wandeling door het oude Chambéry brengt je langs veel van het mooist. Allereerst bezoeken we het kasteel van de hertogen van Savoie, dat dateert uit de 14e en 15e eeuw en later in de 18e eeuw gerestaureerd en verbouwd is. Bij het kasteel hoort ook de Sainte-Chapelle, een kapel in flamboyant gotische stijl met een prachtige barokke façade. Tussen 1453 en 1578 werd hier de lijkwade van Turijn bewaard.

Naast het kasteel ontdekken we de onderdoorgangen van Chambéry, die vergelijkbaar zijn met die van Lyon. Ongeveer 6000 vierkante meter aan muren en gewelven zijn hier beschilderd met trompe-l’oeil, wat een indrukwekkend gezicht is. We bezoeken ook de kathedraal van Chambéry, ook wel bekend als Métropole, een voormalige kloosterkerk uit de 15e en 16e eeuw. De prachtige architectuur is indrukwekkend.

Een andere opvallende bezienswaardigheid was de Fontaine des éléphants, oftewel de Olifantenfontein. Deze fontein werd in 1838 gebouwd ter ere van de reizen van generaal Benoît de Boigne. Het water stroomt uit de slurven van vier stenen olifanten, een uniek gezicht.

Bovendien zijn er in de stad ook verspreid “snoepjes kunstwerken” te vinden, gemaakt door kunstenares Laurence Jenkell. Deze kunstwerken worden tentoongesteld van 10 juli 2019 tot 29 september. Al met al vonden wij Chambéry een echte aanrader en zeker een bezoek waard. De stad heeft zoveel te bieden en we hebben genoten van de rijke geschiedenis, prachtige architectuur en unieke kunstwerken.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van ons bezoek aan Chambéry.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie