Marseille | Notre-Dame de la Garde, Le Musée du Savon, Vieux-Port en Saint-Ferréol

Dinsdag, 30 juli 2019 | Hoe oubollig toeristentreintjes ook mogen zijn, soms ben je blij dat ze er zijn. Bij ruim 32 graden in de ochtend zitten wij niet te springen om naar de Notre-Dame de la Garde toe te klauteren die op 154 meter hoogte ligt. We nemen dus het toeristentreintje. Het treintje neemt een hele mooie route langs Vieux-Port met zijn L’Ombrière, Place des Catalans, de zee en  het “Monument aux Morts de l’Armee d’Orient“.

Marseille | Monument aux Morts de l’Armee d’Orient

Marseille | Monument aux Morts de l’Armee d’Orient

Aan het begin van de Corniche duiken we de wijk in en via een behoorlijke stijle klim komen we aan bij de Notre-Dame de la Garde, ook wel La Bonne Mère genoemd. Het uitzicht vanaf de parkeerplaats op de omgeving is werkelijk groots. Je zou bijna vergeten waarom hier naar toe bent gekomen. Ook al zijn we er redelijk vroeg, het is er stervensdruk.

Marseille | Uitzicht op Marseille

Marseille | Uitzicht op Marseille

Eenmaal in de kerk hebben wij het visuele spektakel op ons in laten werken. Aangezien de kerk gebouwd is op de resten van een voormalig fort bestaat de kerk uit verschillende lagen. De kerk staat op de bovenste laag, de crypte op de laag eronder en helemaal onderaan de winkeltjes en het restaurant. De laatste laag laten we voor wat het is.

Marseille | Notre-Dame de la Garde

Marseille | Notre-Dame de la Garde

We nemen ook het treintje naar beneden. Dit treintje neemt de kortst mogelijke route naar het vertrekpunt. E.e.a. betekend dat je met een behoorlijke vaart een heel stijle berg afgaat. Jezelf goed vasthouden en je op sommige punten schrap zetten is raadzaam.

Marseille | Stuurhut veerboot

Marseille | Stuurhut veerboot

Beneden aangekomen nemen we de veerboot naar de overkant van haven waar het Le Musée du Savon De Marseille (zeep museum) zich bevindt. In dit kleine museum wordt op enthousiaste wijze, helder tekst en uitleg gegeven over het maken van Savon Marseille. Tot slot nemen we deel aan een workshop zeep maken. We nemen dus onze zelf gemaakte stukje zeep mee naar huis.

Marseille | Le Musée du Savon De Marseille

Marseille | Le Musée du Savon De Marseille

Tot slot brengen wij een bezoek aan de Saint-Ferréol kerk die op zo’n 100 meter van ons hotel ligt. In de avond wandelen wij langs de haven waar een gezellige drukte heerst.

Marseille | Saint-Ferréol

Marseille | Saint-Ferréol

Klik hier voor de foto film impressie en hier voor de foto’s van onze derde dag in Marseille.

Film impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie