Marseille | Fort Saint-Jean, Mucem, Cathédrale de la Major en de wijk La Panier

Maandag, 29 juli 2019 | Een van de recente stadsvernieuwingsprojecten is dat van het gebied rondom het oude Fort Saint-Jean. Via de Quai du Port lopen we naar de hoek waar het Fort Saint-Jean ligt. Bij Fort Saint-Jean kiezen wij ervoor om eerst om het fort heen te lopen alvorens er naar binnen te gaan.

Marseille | Fort Saint-Jean

Marseille | Fort Saint-Jean

De rondweg biedt fantastische uitzichten op o.a. de zee en de omgeving van het prachtige nieuwe Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée (MUCEM). Via de grote weg lopen wij naar de ingang van Fort Saint-Jean en passeren de bunker waarin het “Memorial des Camps de la Mort” is ondergebracht (deze is in verband met een renovatie gesloten).

Marseille | Uitzicht vanaf het "dak" van Fort Saint-Jean

Marseille | Uitzicht vanaf het “dak” van Fort Saint-Jean

Vervolgens gaan wij fort Saint-Jean in en lopen omhoog naar het “dak” van het Fort. Was het uitzicht beneden indrukwekkend, van bovenaf wordt het uitzicht echt spectaculair. Via de “luchtbrug” lopen wij naar het dak van het MUCEM en komen op het dakterras uit. Vervolgens lopen wij aan de buitenkant – nou ja buitenkant – van het Mucem via een hellingbaan omlaag.

Marseille | MUCEM

Marseille | MUCEM

Beneden aangekomen lopen we naar de Cathédrale de la Major waarvan de voorgevel helaas in de steigers staat. Eenmaal binnen valt op hoe groot deze Cathédrale de la Major is. Deze kathedraal is een van de twee kathedralen die Marseille rijk is. De tweede kathedraal, de Notre-Dame de la Garde gaan wij morgen bezoeken.

Marseille | Cathédrale de la Major

Cathédrale de la Major

Via de oude binnenstad van de wijk Le Panier lopen wij terug naar ons hotel. Onderweg belanden wij midden in de opname van een videoclip en bezoeken wij een typisch winkeltje waar je de beroemde zeep uit Marseille in alle soorten en maten kunt kopen. 

Marseille | Savon de Marseille

Marseille | Savon de Marseille

‘s Avonds maken wij een ommetje langs een winkelcentrum, de opera, Vieux-Port dat met het invallen van de duisternis mooi verlicht is.

Marseille | Stadhuis

Marseille | Stadhuis

Klik hier voor de foto film impressie en hier voor de foto’s van onze wandeling door het nieuwe en oude Marseille.

Film impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie