Marseille | Stad tussen land en zee

Zondag, 28 juli 2019 | Vanmiddag zijn wij aangekomen in Marseille, de derde stad tijdens onze vijf steden reis en de tweede stad van Frankrijk (gemeten naar het inwoners aantal). Na ingecheckt te hebben in ons hotel dat aan de oude haven – Vieux-Port – van Marseille ligt lopen we de stad in voor een eerste verkennende wandeling.

Marseille | Vieux-Port

Marseille | Vieux-Port

We volgen de kade van de oude haven en belanden zo in het Parc du Pharo met het Palais de Pharo. Dit paleis heeft Napoleon voor zijn Josephine laten bouwen, ze heeft er echter nooit gewoond. Het uitzicht bij Parc du Pharo is adembenemend mooi.

Marseille | Uitzicht vanaf Parc du Pharo

Marseille | Uitzicht vanaf Parc du Pharo

Vanuit hier heb je een fantastisch overzicht over de haven, de nieuw gebouwde musea de Cathédrale de la Major, Fort Saint Jean en nog veel meer moois dat Marseille rijk is. De volgende stop is Plage des Catalans aan het begin van La Corniche. Place des Catelans is een klein zandstrand dat behoorlijk druk bevolkt is op deze mooie zomerse zondag namiddag.

Marseille | Plage des Catalans

Marseille | Plage des Catalans

We vervolgen onze wandeling door terug te lopen naar de buurt van ons hotel. De gepleegde stadsvernieuwing aan de rand van de oudste wijk van Marseille, Le Panier mag je gerust geslaagd noemen. Via het gemeentehuis en de kade van Vieux-Port lopen wij terug naar ons hotel. De foto’s aan het einde van de publicatie zijn gemaakt tijdens een genoegelijke avond vanaf het terras van ons hotel.

Marseille | Vieux-Port

Marseille | Vieux-Port

Klik hier voor de foto video impressie en hier voor de foto’s van onze eerste dag in Marseille.

Film impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie