Lyon | Place Bellecour en La Confluence

Zaterdag, 27 juli 2019 | Onze laatste dag in Lyon. De wandeling van vandaag staat in het teken van klassieke architectuur en hartstikke moderne architectuur. Qua architectuur kun je bijna geen grotere tegenstellingen bedenken zoals je in de foto’s kunt zien. 

Lyon | Place des Jacobins

Lyon | Place des Jacobins

Onze wandeling start wederom om de hoek van ons hotel bij Place des Jacobins en loopt via een bezoek aan het Hôtel Dieu naar een van de grootste pleinen ter wereld, Place Bellecour met midden op het plein het ruiterstandbeeld van Lodewijk XIV. Aan de zijkant van Place Bellecour vindt bij het voormalige hoofdkwartier van de Résistance in Lyon een herdenkingsplechtigheid plaats. We steken het plein over richting het Station van Lyon en vervolgen onze weg richting La Confluence.

Lyon | Quai Ramboud

Lyon | Quai Ramboud

Dit deel van Lyon staat bol van moderne gebouwen en winkelcentra. Via Quai Ramboud met zijn opmerkelijke gebouwen lopen we langs de Saône richting het Musée des Confluences. Naast de collectie (de totale collectie bevat 2,2 miljoen museum stukken) van het museum is het gebouw en zijn omgeving een bezoek waard.

Lyon | Musée des Confluences

Lyon | Musée des Confluences

Klik hier voor de foto video impressie en hier voor de foto’s van ons bezoek aan Bellecour en La Confluence op onze laatste vakantie dag in Lyon.

Film impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie