Lyon | Vieux-Lyon & Fourvière

Vrijdag, 26 juli 2019 | Vandaag brengen wij een bezoek aan de “oudste” wijken van Lyon, Vieux-Lyon en Fourvière. Via de voetgangersbrug die die dicht bij ons hotel ligt steken wij de Saône over en wandelen naar de eerste landmark van vandaag, de Kathedraal van Saint-Jean met zijn schatkamer. 

Lyon | Kathedraal van Saint-Jean

Lyon | Kathedraal van Saint-Jean

Vervolgens maken we gebruik van de Funiculaire (kabelspoorweg) die ons bij de overblijfselen van Romeinse theaters brengt. Aanpalend hieraan ligt het Gallo Romaanse Museum Lugdunum. Daarna is het nog maar een paar meter klimmen naar de Notre-Dame Fourvière.

Lyon | Notre-Dame Fourvière

Lyon | Notre-Dame Fourvière

Een kerk met een indrukwekkend rijk versierd interieur. Via de tuin aan de achterkant van de Notre-Dame Fourvière dalen we af naar Vieux-Lyon. Via stijle trappen en een traboule (onderdoorgang) komen we uiteindelijk beneden aan (jemig wat ben ik blij dat wij dit niet omhoog hebben moeten klauteren). Het is inmiddels bijna 40 graden, tijd om verkoeling te zoeken.

Lyon | Gezien vanaf de Saône

Lyon | Gezien vanaf de Saône

We vinden deze op een rondvaartboot die over de Saône vaart en je gedurende een uur een ander perspectief op de stad geeft. Het indrukwekkendste is m.n. het nieuwe deel van Lyon met zijn in het oog springende architectuur. We hebben meteen onze bestemming voor morgen gevonden.

Lyon | La Confluence

Lyon | La Confluence

Klik hier voor de foto film impressie en hier voor de foto’s van ons bezoek aan Vieux-Lyon en Fourvière op de tweede dag van ons bezoek aan Lyon.

 

Film impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie