Lyon | Presqu’île

Donderdag, 25 juli 2019 | De tweede stad van onze vijf steden reis is Lyon in Frankrijk. Na een voorspoedige reis vanuit Luxemburg-Stad komen we aan in op onze bestemming die in het hart van Lyon ligt ingeklemd door de rivieren de Saône en de Rhône. 

Lyon | De kathedraal van Lyon

Lyon | De kathedraal van Lyon

Lyon is de qua inwoners aantal de derde stad van Frankrijk na Parijs en Marseille. Lyon is onderverdeeld in diverse stadswijken waar we de komende dagen een aantal zullen bezoeken. Vandaag beperken wij ons tot het noordelijk deel van Presqu’île dat ligt tussen Place des Terreaux en Les Cordeliers.

Lyon | Église Saint-Nizier

Lyon | Église Saint-Nizier

Het is overigens bloedje warm in Lyon, de temperatuur stijgt tot zo’n 38 graden. Om een beetje af te koelen bezoeken we de Église Saint-Nizier, een prachtige kerk. Helaas ligt het plein “Place des Terreaux” het kloppende hart van Lyon helemaal open en staan er talloze afzetschermen zodat we het plein niet in zijn volle pracht hebben kunnen zien.

Lyon | Place des Terreaux

Lyon | Place des Terreaux

De foto’s geven echter wel een beeld over de grandeur van dit plein. De volgende halte is de Opéra de Lyon, helaas ook hier tal van werkzaamheden en de bijbehorende afzettingen. Vervolgens door naar de Rhône rivier. Lyon bevat nogal wat (voetgangers)bruggen om van de ene naar de andere kant te komen.

Lyon | Passerelle de College

Lyon | Passerelle de College

De Passerelle de College is zo’n voetgangersburg. We duiken pal tegenover de brug weer de binnenstad in en komen uiteindelijk uit bij Place de la Bourse met het bijbehorende beursgebouw. De laatste stop voor vandaag is de St. Bonaventure kerk.

Lyon | Beursgebouw

Lyon | Beursgebouw

Klik hier voor een foto film impressie en hier voor de foto’s van onze eerste dag in Lyon Presqu’île.

Film impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie