Luxemburg-stad | De oude stad, Pfaffenthal en Grund

Woensdag, 24 juli 2019 | Vandaag wandelen wij hoofdzakelijk door het “oude” deel van Luxemburg-Stad. Nou ja wandelen. Het is hoofdzakelijk stijgen en dalen en dat bij een temperatuur van gemiddeld zo’n 35 graden.

Luxemburg-stad | Lift naar Pfaffenthal

Luxemburg-stad | Lift naar Pfaffenthal

Gelukkig zijn er op een aantal plaatsen liften die je telkens zo’n 90 meter omhoog/omlaag brengen. Het eerste doel voor onze wandeling is de lift die ons naar Pfaffenthal brengt. Pfaffenthal vormt samen met Grund het oudste deel van Luxemburg-Stad. Tijdens het Romeinse Rijk stak de weg tussen Reims en Trier hier de rivier Alzette over, en in de Middeleeuwen vestigden ambachtslieden zich hier in de buurt van het water. Vervolgens lopen/klimmen we omhoog naar de vestingwerken in de Oberstadt die ons een prachtige blik geven op Grund.

Luxemburg-stad | Zicht op Grund

Luxemburg-stad | Zicht op Grund

Gelukkig is ook in Grund een lift beschikbaar om naar beneden te gaan. In de wijk vloeit de Pétrusse in de rivier Alzette. Grund ligt ten opzichte van de Oberstadt enkele tientallen meters lager. Grund maakt deel uit van de oude wijken van Luxemburg die door de UNESCO zijn aangewezen als werelderfgoed. Daarnaast zijn diverse gebouwen door de Luxemburgse overheid aangewezen als beschermd erfgoed.

Klik hier voor de foto video impressie en hier voor de foto’s van de tweede dag in Luxemburg-stad en onze 5 stedenreis.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie