Luxemburg-stad | Eerste dag 5 stedenreis

Dinsdag, 23 juli 2019 | Tijdens onze zomervakantie van 2019 bezoeken we vijf steden in voornamelijk Frankrijk (Lyon, Marseille, Chambéry en Strasbourg). We starten onze vakantie echter in Luxemburg. Via het pittoreske Vianden rijden wij naar Luxemburg-Stad. 

Luxemburg | Vianden

Luxemburg | Vianden

Luxemburg-Stad is de hoofdstad en grootste stad van het Groothertogdom Luxemburg.  De naam Luxemburg is afkomstig van Lucilinburhuc, dat kleine burcht betekent. De stad is een van de rijkste steden van Europa. Het is een belangrijke stad voor de internationale financiële sector. Tegelijkertijd is de stad samen met Brussel, Frankfurt am Main en Straatsburg een van de belangrijkste vestigingsplaatsen van Europese instituties; onder andere het Europese Hof van Justitie is er gevestigd. 

Luxemburg-stad | Kathedraal van Luxemburg

Luxemburg-stad | Kathedraal van Luxemburg

Eenmaal ingecheckt in ons hotel maken wij gebruik van een hop-on hop-off bus voor een eerste indruk van de “oude” stad en de moderne stad met o.a. de Europese instellingen die aan de andere kant de stad liggen. Vervolgens vervolgen wij onze weg te voet. We bezoeken in Luxemburg-Stad de volgende landmarks:

Klik hier voor een foto video impressie en hier voor de foto’s van de eerste dag in Luxemburg-stad en onze 5 stedenreis.

Video impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie