Praag | Van stokoud tot modern

Dinsdag, 13 februari 2018 | De afgelopen dagen was het weer in redelijk wisselend. Vandaag maken we een overwegend zonnige dag mee. De wandeling door het prachtige Praag van vandaag kent grote tegenstellingen.

Praag | Joodse begraafplaats

Praag | Joodse begraafplaats

De uitersten zijn de oudste Joodse begraafplaats* van Europa met zijn hele oude graven, moderne architectuur van Vlado Milunic/Frank Gehry en de kunstwerken van David Cerny.

Praag | St. Nicolaaskerk

Praag | St. Nicolaaskerk

*De Oude Joodse Begraafplaats is de oudste nog bestaande joodse begraafplaats van Europa. De begraafplaats ligt in de wijk Josefov in de Tsjechische hoofdstad Praag. De begraafplaats was in gebruik van 1478 tot 1786. Tegenwoordig is hij onderdeel van het Joods Museum. Het aantal mensen dat op deze begraafplaats begraven ligt is niet vast te stellen, omdat er op sommige plaatsen meerdere lagen (12) van graven boven elkaar liggen. Ondanks de kleine oppervlakte van ongeveer één hectare wordt het aantal grafstenen op ongeveer 12.000 geschat. Vermoedelijk liggen er echter lichamen van zo’n 100.000 mensen. 

Praag | Het dansende huis

Praag | Het dansende huis

In deze publicatie zie je foto’s van o.a.:

Praag | Het hoofd van Kafka van David Cerny

Praag | Het hoofd van Kafka van David Cerny

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van onze wandeling door Praag “van stokoud tot modern”.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie