Praag | Jugendstil en Barok

Woensdag, 14 februari 2017 | De wandeling van vandaag gaat langs tal van architectonische hoogstandjes uit de Jugendstil en de Baroktijd. Praag wordt als een van de mooiste steden van Europa beschouwd en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Praag | De Gouden Stad

Praag | De Gouden Stad

De Gouden Stad, zoals een van de bijnamen van Praag luidt, ligt aan de rivier de Moldau. Er staan onder andere gebouwen in barokke, gotische, jugendstil en brutalistische stijl in de stad. Een van de bekendste bijnamen van Praag is “de stad van de honderd torens”. In werkelijkheid is dit een zware overschatting, want de stad telt ‘maar’ zo’n 550 torens.

Praag | Jugendstil toren

Praag | Jugendstil toren

In deze publicatie zie je foto’s van o.a.:

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van onze wandeling van vandaag door Praag.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie