Calpe | Guadalest, grotten van Canalobre en Xixona

Dinsdag 23 februari 2010 | Vandaag bezoek ik het binnenland. Als eerst bezoek ik  Guadalest, een pittoresk dorpje in de bergen van de Costa Blanca in Spanje, dat bekend staat om zijn prachtige uitzichten en rijke geschiedenis. Het dorpje wordt omringd door bergen en biedt een adembenemend uitzicht op het stuwmeer van Guadalest.

Het hoogtepunt van mijn bezoek aan Guadalest is het kasteel van San José, dat hoog boven het dorpje uitsteekt. Het kasteel dateert uit de 11e eeuw en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. De wandeling naar het kasteel is ook erg mooi, omdat je door smalle straatjes loopt die omhoog lopen naar de top van de heuvel.

Een ander hoogtepunt is het bezoek aan de grotten van Canelobre, die op ongeveer 20 minuten rijden van Guadalest liggen. Deze grotten zijn een van de grootste en meest indrukwekkende grotten van Spanje en bieden een fascinerend inzicht in de ondergrondse wereld. 

Ten slotte bezoek ik bij Xixona de ruïne van een oude burcht. Het uitzicht bij de burcht is echt adembenemend, je raakt er niet uitgekeken.

 

Klik hier voor de foto impressie, klik hier voor de foto’s van vandaag.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding om de foto’s te bekijken op Flickr.
Top

Geef een reactie