Calpe | Pèñon de Ifach en de oude binnenstad

Maandag, 22 februari 2010 | Vandaag staat een (strand)wandeling langs de kust van Calpe  op het programma. Eerst langs het strand richting Benidorm tot ik niet meer verder kon. Op het einde werd het te link om verder te gaan. Je zou een bergbeklimmers uitrusting bij je moeten hebben om verder te kunnen. 

Het einddoel van de wandeling is de puist – de landmark van Calpe – van een berg met de naam Pėñon de Ifach. Voor dat ik daar aankom heb ik de vissershaven van Calpe bezocht. Deze vissershaven is nog echt in gebruik. De vissers zaten er netten te boeten. Over de kademuur ben ik naar het havenlicht gelopen en vandaar uit naar de berg die vanuit Calpe zo dominant is.

Het weer is inmiddels om geslagen. De zon is vervangen door de wind. Het levert waanzinnig spectaculaire plaatjes op van water dat op gezweept wordt tegen de rotsen. Ook hier loop ik tot ik niet verder kan. 

‘s Avond loop ik op goed geluk de berg bij het hotel op en stoot op de ‘ruta turística’. Deze wandeling voert door het oude Calpe. Ongelofelijk hoe anders het oude Calpe is, als je het vergelijkt met het vooral op de toerist geënte deel aan de zee. Dit Calpe laat nog het oude authentieke Spanje zien. Kleine steegjes, kleurrijke gebouwen, oude woningen en een middeleeuws stratenplan. Opvallend is hoe weinig toeristen je tegenkomt.

Na het oude binnenstad van Calpe via, via naar de strandboulevard gelopen. Heerlijk zo’n avond aan de Middellandse zee. Een mooie gelegenheid om een paar stemmige foto’s te maken om deze gedenkwaardige dag mee af te sluiten.

Klik hier voor een foto impressie, klik hier voor alle foto’s van mijn wandeling vandaag.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding om de foto’s te bekijken op Flickr.
Top

Geef een reactie