Calpe | Kasteel van Xàtiva

Zondag 21 februari 2010 | De ochtend is begonnen met een wandeling en daarna een kop koffie in een Belgisch café/restaurant met de naam Kiwi. Ondanks de dreiging van het weer ga ik op pad, mijn eerste stop is in Moraira

Moraira is een dorp aan de kust van de Costa Blanca in Spanje. Het is omringd door bergen en heeft een mooie haven, stranden en een historisch centrum. Moraira is populair bij toeristen vanwege het heerlijke klimaat, de vele activiteiten en het bruisende nachtleven. 

De volgende stop is Xàtiva, letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van vandaag. In het ANWB reisgids had ik over het mooie kasteel met de rijke historie gelezen. Er is geen woord van overdreven, wat een prachtig kasteel! Het is echter een heel avontuur om erbij te komen.

Het is soms echt passen en meten om door de nauwe steegjes heen te manoeuvreren. Op een gegeven moment was ik mij er niet zeker van of ik eigenlijk op een pad/weg zaten waar ik wel op mochten rijden of niet. Wat schets mijn verbazing, ik was niet de enige toerist.

Nu heb ik de auto zowat op het binnenplein van het kasteel kunnen parkeren. Om ca. 15.30 uur was ik er en heb er letterlijk tot sluitingstijd 18.00 uur rondgelopen en genoten. Vervolgens heb ik de bloedstollende autorit omlaag gemaakt. 

Beneden in het dorp aangekomen de auto ergens aan de rand van het centrum geparkeerd om via een omweg naar de kerk te lopen. Daar aan gekomen was het een drukte vanjewelste. Wat bleek? Er vond een tentoonstelling plaats van allerhande kerkelijke attributen die gebruikt worden tijdens de heilige week (de week voor Pasen).

Klik hier voor de foto impressie, klik hier voor alle foto’s van vandaag op Flickr.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding om de foto’s op Flickr te bekijken.
Top

Geef een reactie