Venlo | Bouwplaats De Vierpaardjes

Donderdag, 18 april 2024 | In het hart van Venlo, waar de spoorwegovergang bekend staat als “de Vierpaardjes,” wordt een ambitieus project gerealiseerd: de bouw van een onderdoorgang die het centrum met Venlo-Zuid zal verbinden.

De foto’s zijn gemaakt vanaf het bezoekersplatform waar je een goed overzicht hebt over de bouwplaats. Je ziet de bouwdelen van het dak van de onderdoorgang klaar liggen, deze zullen vanavond op hun definitieve plek geschoven worden. Deze werkzaamheden zijn  inmiddels met succes afgerond. 

Bijna dagelijks ervaren bewoners en bezoekers opstoppingen, oponthoud en overlast rondom de spoorwegovergang. De Vierpaardjes vormen een knelpunt dat de bereikbaarheid van Venlo belemmert. Met de nieuwe onderdoorgang gaat men dit probleem aanpakken om een veiligere en efficiëntere route te creëren voor fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer.

De bouw van de onderdoorgang begon op 14 oktober 2023. Tot eind 2025 zullen aannemers werken aan de bouw van de onderdoorgang. Gedurende deze periode zal de verkeerssituatie tijdelijk veranderen. Er wordt een alternatieve route aangelegd op de plek waar momenteel de spoorwegovergang bij de Vierpaardjes is.

De onderdoorgang zal Venlo-Zuid en het centrum met elkaar verbinden, waarbij fietsers en voetgangers gescheiden worden van snelverkeer en hulpdiensten. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan groenvoorzieningen en de leefbaarheid in de directe omgeving. Klik op de link van de website “Vierpaardjes Venlo” voor informatie over dit project.

Klik op de links voor de foto impressie, de 360° panorama foto, de timelaps film en het fotoalbum van mijn bezoek aan de bouwplaats “Vierpaardjes”.

Impressie

360° panorama foto

Timelapse

Foto’s

Top

Geef een reactie