Fietstocht | Rondje Brachter Wald vanuit Venlo

Maandag 19 februari 2024 | Ondanks de bewolkte en regenachtige dag stapte ik op mijn fiets voor een tocht van Venlo naar de Elmpter Schwalmbruch via de Brachter Wald in Duitsland en terug. Het weer hield me niet tegen om te genieten van een heerlijke fietstocht vol verrassingen en ontdekkingen.

Vanuit het Wilhelminapark trotseerde ik de eerste paar druppels terwijl ik langs de Stadshaven fietste. Het voormalige Slachthuis van Venlo passeerde ik met een mengeling van nieuwsgierigheid en ontzag voor de rijke historie.

De route voerde me vervolgens langs de sfeervolle Onderste Molen en het rustgevende Wandelpark Tegelen. Ondanks de regen genoot ik van de prachtige natuur, met hoogtepunten zoals het Wambachpark en de indrukwekkende zandgroeve in natuurgebied Holtmühle op de rand van Tegelen en Belfeld, waar ik mijn drone de lucht in stuurde.

Na een pitstop in het historische Brachter Wald, waar het gigantische voormalige munitiedepot van het Britse Rijnleger herinneringen opriep aan vervlogen tijden, bereikte ik mijn bestemming: de betoverende Elmpter Schwalmbruch.

De terugweg naar Venlo liep via de Gemeentebossen Swalmen en de Witte Steen naar het pittoreske Steyl. Vanuit hier fietste ik langs de Maas terug naar Venlo. Gelukkig was het fietspad langs de rivier weer begaanbaar nu het hoogwater zich heeft teruggetrokken.

Klik op de links voor een foto-impressie, dynamische 360° panoramafoto’s, film, fotoalbum en de route van deze fietstocht.

Impressie

Dynamische 360° Panorama foto’s

Film

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.

Route

Top

Geef een reactie