Dubrovnik | Parel van de Adriatische Zee

Vrijdag, 11 augustus 2023 | We beginnen onze vakantie in Dubrovnik met een avontuurlijke verkenning van het oude centrum van Dubrovnik. We worden tijdens onze wandeling verwelkomd door trappen en geplaveide straten omzoomd door prachtige gebouwen doordrenkt van geschiedenis en charme.

We vertrekken vanaf het schilderachtige Plaga en begeven ons richting Pred Dvorom, waar de architectuur uit verschillende tijdperken harmonieus samenvloeit. Onze volgende halte is Gunduliceva Poljana, een bruisende markt met kleurrijke kraampjes die lokale producten en souvenirs aanbieden. 

Net om de hoek ligt de imposante Katedrala – Riznica, een majestueuze kathedraal en schatkamer die ons een kijkje geeft in de religieuze en artistieke pracht van Dubrovnik. Na het bewonderen van de schitterende kunst en architectuur zetten we onze tocht voort naar de oude haven, een iconische locatie die de sfeer van vroeger oproept.

Onze kennismaking met deze betoverende stad sluiten we af met een wandeling naar de Vrata od Ploca, een indrukwekkende stadspoort die de grens tussen het oude en moderne Dubrovnik markeert. Terwijl we onder deze eeuwenoude poort doorlopen, proeven we de geschiedenis en avontuurlijke sfeer van Dubrovnik.

Met de ondergaande zon die een gouden gloed werpt over de stad aan de Adriatische Zee, beleven we een onvergetelijke eerste dag in het oude Dubrovnik, waar verleden en heden samenkomen in een betoverende reis door de tijd.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van de eerste dag van ons bezoek aan Dubrovnik.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.

Geef een reactie