Venlo | Scheiden jonge Galloway stieren

Woensdag, 9 augustus 2023 | Op de terugweg van mijn bezoek aan De Krosselt loop ik tegen een niet alledaags tafereel aan. Ter hoogte van de Stepkensbeek is een bijzondere scène te aanschouwen. Hier, te midden van het glooiende landschap, is een kraal opgebouwd door medewerkers van Stichting Limburgs Landschap

Het is de plek waar jonge Galloway stieren worden gescheiden van hun kudde met al doel het behoud van lokale flora en fauna. De zorgvuldig geselecteerde jongen stieren die afgescheiden worden van de kudde krijgen de gelegenheid om in een andere kudde op te groeien en sterker te worden. Dit proces draagt bij aan het behoud van de balans binnen dit delicate ecosysteem. 

De foto’s en film bieden een uniek kijkje in deze bijzondere activiteit. Het is een verhaal van harmonie tussen mens en natuur, waarbij het welzijn van deze jonge dieren en de instandhouding van hun leefgebied centraal staan.

De foto’s en film zijn gemaakt met toestemming van de medewerkers van Stichting het Limburgs Landschap. Hun inzet voor behoud en bescherming blijft niet alleen beperkt tot deze specifieke locatie, maar strekt zich uit over vele andere waardevolle natuurgebieden in de regio. Zo kunnen ook toekomstige generaties genieten van de prachtige rijkdom die de Stepkensbeek en haar omgeving te bieden hebben.

Klik hier voor de foto impressie, hier voor de dynamische 360° panorama foto’s, hier voor de film en hier voor het fotoalbum.

Impressie

Dynamische 360° panorama foto’s


Film

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie