Gdańsk | Historische binnenstad met zijn iconen

Zondag, 7 mei 2023 | Tijdens mijn eerste dag in Gdańsk maakt ik een wandeling door deze iconische en prachtige stad, vol geschiedenis en culturele hoogtepunten. Het eerste hoogtepunt is de Zwanentoren een iconische toren die dateert uit de middeleeuwen. Als je naar de top klimt, geniet je van een adembenemend uitzicht over de stad en de rivier de Motława. Vanaf hier kun je al een glimp opvangen van de indrukwekkende Sint-Johanneskerk, mijn volgende halte.

De Sint-Johanneskerk is een meesterwerk van de gotische architectuur en herbergt vele schatten, waaronder prachtige houtsnijwerken. Na het bewonderen van de prachtige kerk is het tijd om verder te gaan naar een andere beroemde bezienswaardigheid – de Mariakerk.

De volgende stop is de Mariakerk, een van de grootste bakstenen kerken ter wereld en staat bekend om zijn prachtige interieur en het indrukwekkende altaarstuk. Neem de tijd om de serene sfeer van deze historische plek in je op te nemen.

De wandeling gaat daarna naar de Neptunusfontein, een van de meest herkenbare symbolen van Gdańsk. Deze imposante fontein is een eerbetoon aan de zeegod Neptunus en een populaire ontmoetingsplek voor zowel locals als toeristen.

Vanaf hier loop je verder naar de Groene Poort, een prachtig voorbeeld van Hollandse maniëristische architectuur. Het is een van de belangrijkste toegangspoorten tot de Koninklijke Route en een must-see tijdens je bezoek.

De volgende stop op mijn route is de Kraanpoort, een historische havenkraan die dateert uit de middeleeuwen. Deze kraan diende als een belangrijk onderdeel van de haveninfrastructuur en getuigt van het maritieme erfgoed van de stad. Helaas stond de Kraanpoort in de steigers.

Last but not least, wandel ik naar het Museum van de Tweede Wereldoorlog. Dit moderne en interactieve museum neemt je mee op een ontroerende reis door de geschiedenis, waar je meer te weten komt over de gebeurtenissen en de impact van de Tweede Wereldoorlog op Gdansk en de rest van de wereld.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor alle foto’s van mijn wandeling door de iconische binnenstad van Gdansk.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding om het fotoalbum op Flickr te openen.
Top

Geef een reactie